Hem Externa föreningar Årets sista möte?

Årets sista möte?

323
0
DELA
Sekreterare Urban Sandström (sittande) samt ordförande Mikael Långström var de synliga representanterna från Vattenföreningen Rovågern. 📷 Mats Ragnarsson

VATTEN. Under söndag eftermiddag avklarade Vattenföreningen Rovågern sitt möte för att stänga verksamhetsåret 2020/21 (200501-210430, reds. anm) ute hos Kvarken Fisk.
– Vill bara klargöra att vår förening är en ideéll förening. Vi i den sittande styrelsen har lagt ned en hel tid på att komma i fas med en del historiska beslut, deklarerade föreningens ordförande Mikael Långström i samband med att mötet öppnades.

Välbesökt möte
Mötet var utannonserat att starta klockan 15.00 men intresset var stort så klockan mer var nog mera 15.10 innan alla närvarande var inskrivna i ”gästlistan”.

Förutom formalian råder dock frågan om att sjöbodarna (ateljérna reds. anm) eller tvärtom splittrar och delar uppfattningar i föreningen.

Ordförande Mikael Långström berättade att föreningens ekonomi visade ett minusresultat då styrelsen tagit på sig några externa kostnader för att förstå tekniska saker runt vattentryck samt advokat för att reda ut diverse begrepp i föreningens stadgar, upprättat avtal mot föreningens underföreningar som ska signeras framöver.

90 mm & 63 mm
Mikael Långström visade upp en enklare beskrivning hur vattenledningen ser ut idag. Från Täfteå och fram till huset för tryckstegringen har vi en ledning på 90 mm och 57 stycken brukar av vatten. Därefter fram till Laxögern fortsätter ledningen att hålla 90 mm. Men därefter blir det 63 mm och 270 stycken brukare av vatten där även Kvarken Fisk ingår. Även utan att ha alla kunskaper om vattentryck uppstår nog förståelsen för de flesta att det kör det ihop sig.

– Vi har en tanke för 10-20 år framåt (se bild längre ned, reds. anm) där vi måste börja byta ut vår utrusning men att det inte ska bli någon kostnad för de som redan är medlemmar i Vattenföreningen Rovågern. Denna kostnad / investering är tänkt att betalas av de nya medlemmar som ska ges möjlighet att kunna få tillgång till vatten, sade Mikael Långström.

Detta var en kort summering om vad som diskuterades och mötet avslutades cirka 15.45.

Formellt protokoll kommer självklart att produceras och anslås på föreningens hemsida med adress: https://vatten.rovogern.com/

> Verksamhetsberättelse 2020/21
> Revisionsberättelse 2020/21

SKRIV ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here