Helgens första arbetsdag avklarad

BRA INSATS. Sista helgen för denna månad och nu laddas det för att göra det sista förberedelserna inför kommande vinter.
– Idag var vi effektiva för Laxögerns Samfällighetsförenings räkning. Plogpinnar, breddning för alla brevlådor, fika, upptagning av vassbåten, extra årsmöte samt ett styrelsemöte på detta, summerar ordförande Bengt Jonsson till ledbag.se.

Extra årsmöte
Innan det utlyste extra årsmöte kl 12.00 gjorde ett tiotal medlemmar sin insats med att få upp plogpinnarna.

– Stort cred till alla som hjälpte till med denna insats. Tillsammans med David Larsson samt P O Glaas gjorde vi den bestämda breddning av brevlådorna som behövs för att kunna ge alla 39 stycken fastigheter chans att kunna få ha sin brevlåda. Den första insatsen är gjord, till våren får vi fullfölja och sätta upp alla brevlådor i nummerordning, säger Bengt Jonsson (bild).

Foto: MATS RAGNARSSON

På det utlysta extra årsmötet med en stor punkt och det var om föreningen (Laxögerns Samfällighetsförening) får ta upp ett lån. Efter kort information / uppdatering gick mötet till röstning och det blev ett ja. I och med detta kan styrelsen fortsätta jobbet med att gå till bank och någon gång i början av juni 2020 göra vår väginsats så att vi kan nyttja vägen hela sommaren.

– Hade nog inte väntat mig något annat utfall men nu har vi gjort det ”by the books” och allt har gått rätt till, sade Jonsson.

Val av leverantör
Nu kommer styrelsen att fortsätta sitt jobb med att ta in offerter, analysera samt göra ett skriftligt uppgör så att vi har en leverantör som åtagit sig detta jobb inför juni 2020.

– Vi kommer i avtalet sätta en tidsaxel på två veckor då vi önskar få jobbet utfört och då får leverantören anpassa sig så att det stämmer med väder och andra parametrar som ingår från deras sida.

Under söndag 29 september kommer Ledskär-Bådelögerns Vägförening göra sin insats, men då bara med vägpinnar och eventuella väglotter som inte är åtgärdade. I och med detta är området klart inför vintern 2019/20.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *