Perfekt väder för vägsladden

VÄGUNDERHÅLL. Vi har många och engagerade medlemmar ute i vårt stugområde. En av dessa med glimten i ögat är Daniel Forsman. 
– Perfekt väder idag och då tog jag chansen att sladda hela vägen längst ut från Bådelögern upp till brevlådorna, säger Daniel Forsman till ledbag.se.

Lyckad insats
Efter insatsen i juni under ledning av vägmästare Kurt Jonsson och projektet med en väghyvel försöka styra upp gruset från kanterna upp till vägen kan man så här i efterhand summera att det var en lyckad insats.

– Vägen har varit fin i sommar och det är mycket tack vare försommarens insats. Idag lördag var vädret fint med sol och vägen lagom blöt efter senaste tidens regn. Då tog jag chansen att köra med min vägsladd, säger Forsman (bild).

Hur många gånger måste du köra för att få till ett resultat?
– Det blir nog fyra resor tur och retur. Efter första svängen syns det knappt och sladden hoppar mest. Men allt eftersom kommer den ned i vägbanan gör den sitt jobb.

Hur anser du statusen är just nu på vägen?
– Efter min insats ska det inte vara några problem fram till våren. Då får vi se om vi lägger ut några grusslass. Vi satte av ett antal lass i vår vägbudget och då får vi försöka göra något bra av detta.

Mötte du några efter vägen?
– Idag var det ganska tomt. Har hälsat på Lotta Tjernberg och dig. Men annars ganska tomt efter vägen. Trots allt ganska bra eftersom jag mer eller mindre tar upp hela vägbanan med sladden.

Tack för intervjun och du gör ett grymt jobb!
– Tackar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *