Stämman röstade ja till att tidigarelägga väginsatsen 2021

ÅRSMÖTE. Under söndag eftermiddag avklarade Laxögerns Samfällighetsförening sin stämma för verksamhetsåret 2018/19.
– Något färre deltagare än vanligt. Kanske beror på senaste dagars tryckande värme samtidigt som de flesta av våra föreningar i området håller sina årsmöten just nu, konstaterade ordförande Bengt Jonsson efter dagens stämma till ledbag.se.

Dagordning
Formalia fram till punkt 14 på dagordningen klubbades igenom ganska raskt efter lite frågor / funderingar kring föreningens ekonomi.

– Vi visar ett ackumulerat överskott på ca 182 000 kronor där vi satt av 99 000 kronor till den planerade väginsatsen 2021. 83 000 kronor balanseras vidare i ny räkning, förklarade kassören Mats Ragnarsson.

Stämman gav ansvarsfrihet till styrelsen.

På punkt 14 togs det beslut om att undersöka möjligheten att ta upp ett lån till föreningen för att kunna tidigarelägga arbetsinsatsen från 2021 till 2020.

– Vägen är väldigt dålig på den senare delen och det skulle vara bra att få till den så fort som möjligt, ansåg revisor Henry Forsberg. Något som mötet ansåg som en bra idé och gav uppdrag till styrelsen att jobba vidare på.

Vassröjning
Utöver detta väcktes frågan att aktivera den inköpta utrustningen för att kunna vassröja, något som redan till kommande vecka kan bli aktuellt.

– Hör av Er till styrelsen om någon känner i området att man skulle vilja vara med och få bort det sjögräs som tilltagit denna sommar, sade ordförande Bengt Jonsson.

Den årliga arbetsdagen bestämdes till söndag 29 september kl 10.00.

All övrig information med protokoll, verksamhetsberättelse m.m. kommer att uppdateras inom de närmaste veckorna via denna hemsida.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *