Rapport från årsmötet

BRA NÄRVARO. I dessa tider kryllar det av möten inom många föreningar (vatten / vägar) som tillhör vårt stugområde. Det kan vara svårt att hänga med – även för den invigde. Nåväl, förra lördagen (20 juli, reds. anm.) avklarade Ledskärs-Bådelögerns Vägförening sin stämma för perioden 1807-1906.
– Bra närvaro och inga större utvikningar åt något håll, berättar föreningens ordförande P-O Glaas till ledbag.se.

Ordning och reda
Föreningen redovisade ett underskott på ca 17 600 kronor.

– Naturligtvis inte bra men det finns tre förklaringar. Det första är att jobbet med trumman blev dyrare, vi har även kostat på vägbelysningen samt att vi bestämde oss för hyvla vägen under juni. Tre poster som vi inte hade räknat med fullt ut när vi började vårt verksamhetsår, säger Glaas och fortsätter:

– Nu hoppas vi och tror att på vårt nya verksamhetsår kommer sådana här kostnader inte att dyka upp. Vi hade byggt upp ett kapital som var bra att kunna nyttja – nu startar vi om med cirka 6 000 kronor i eget kapital.

Sandning
Utöver de formella punkterna var det uppe att kunna lägga upp ett lager av sand som kan vara bra att ha vid halka under vintern.

– Där förklarade både jag & vägmästare Kurt Jonsson att i så fall måste vi bygga en anläggning för att kunna förvara detta. Efter diskussion kom vi fram att de som bor i området har alla tillgång till fyrhjuldsdrift och skulle vi verkligen behöva sand skulle vi kontakta den som hjälper att ploga stora vägen, sade P-O Glaas.

Uppdatering
Organisation, protokoll, budget m.m. kommer att uppdateras inom den närmaste tiden för verksamhetsåret 2019/20.

– Vi kommer även självklart att även lägga upp all denna information via hemsidan så att alla medlemmar kan se vad som beslutades. Kassören kommer inom den närmaste tiden även skicka ut våra avgifter med förfallodag i slutet av augusti så att vi får en chans att fylla på kontot.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *