Laxögern visade ett plusresultat


Foto: Mats Ragnarsson

Denna lördag höll Laxögerns Samfällighetsförening sitt årsmöte för verksamhetsåret 2010/11 (100701-110630) vid sjöboden i anslutning till Laxögerns bryggan. Föreningen kunde visa upp ett plusresultat med nästan 10 000 kronor.
– Trots det önskar styrelsen höja avgiften med dryga 119 kronor/stuga för att fortsätta bygga upp ett kapital för framtiden, föredrog föreningens ordförande Bengt Jonsson till de närvarande.

Formalia
Precis som i Ledskärs-Bådelögerns Vägförening är den stora kostnaden plogning samt sandning. Och det var närmast kring detta som det fanns en liten diskussion och tankar framåt i tiden.

Sophämtning
En av punkterna på slutet var sophämtning och där fastslogs det att beslutet från 2004 ska gälla när det gäller att köra ut med tyngre fordon. När skylten kommer upp efter Rovågerns vägen med max sju ton ska det även förtydligas att det även gäller sopbilen (som annars har en generell dispens att kunna få köra).

Kurt Jonsson valdes in som ny i styrelsen och lovade att informera Mats & Jane Karlsson samt Fredrik & Susanne Haugen om detta

– Alla vinner på detta om vi respekterar vårt beslut och tankar, sade vägmästaren Nils Bäckström.

Info på ledbag.se
Från nu och framåt kommer webredaktionen att lägga upp en ny benämning i menyn som heter Laxögerns Samfällighetsförening.

– Självklart är vi tacksamma för detta så att vi kan hålla viss information ute på nätet. Den sida som vi har i dag har legat i snart två år och materialet på denna börjar bli så inaktuellt att det är dags att släcka ned den för gott, sade Bengt Jonsson som fick mötets förtroende att sitta i ytterligare två år.

Uppmärksammades
Yngve Johansson lämnade styrelsen efter 50-års arbete och fick ett presentkort från Jula för sitt arbete med styrelsearbete och tusen andra saker som gjort det möjligt för alla oss boende att kunna ta oss ut i stugområdet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *