Potthål, plogpinnar & grillkorv!

ARBETSDAG. Lördag 30 september genomförde Ledskär-Bådelögerns Vägförening sin arbetsdag med huvuduppgift att fylla potthål, rensa diken samt få upp plogpinnarna inför kommande snöplogning.
– Bra uppslutning. Det var nästan att korven som vi utlovat efter arbetsinsatsen inte räckte till, berättade föreningens ordförande PO Glaas till ledbag.se.

Effektivt arbete
När det är många medlemmar som ställer upp går denna insats som en dans.

– Vi träffades i traditionens tecken vid pumphuset klockan 10.00 och fördelade de olika arbetsuppgifterna. Många har varit med i ”hundra år” och vet vad det handlar om. Vår vägmästare Kurt Jonsson styrde upp de som skulle sätta upp plogpinnarna med direktiven ”max 30 cm från vägens kant”, sade Glaas.

Ekonomi & korv
När vi ändå är inne på vägen kan vi meddela att alla har betalat sina avgifter som fastställdes på stämman i juli. Nu är det bara att hålla tummarna för att kommande vinter inte blir så jobbig & dyr. Föreningen skulle må bra av att kunna börja bygga en kassa för framtida väginsatser.

Efter arbetet bjöds det på grillkorv med bröd samt kaffe / kaka hemma hos Mona Hammarstedt & PO Glaas. Alltid lika uppskattat och känslan är att vi verkligen har en bra sammanhållning ute efter vår väg. Något som vi ska vara rädd om och förvalta!

Bildsvep lördag 30/9
Foto: Mats Ragnarsson, Malin Brundin, Maria Sandström

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *