Ansvarsfrihet hos Laxögerns Samfällighetsförening

SJÖBODEN. I traditionens tecken var det samling i Sjöboden söndag kl. 15.00 då Laxögern Samfällighetsförening höll sin stämma för verksamhetsåret 2022/23.
– Tyvärr inte så många närvarande förutom styrelsen, berättade omvalde ordförande Bengt Jonsson till ledbag.se.

Ekonomi i balans
Föreningens kassör Mats Ragnarsson lyfte ut det väsentliga som hänt i balans- och resultaträkningen under perioden 1 juli 2022 fram till sista juni 2023.

– Föreningens tillgångar sista juni är vägen på ca 76 000 kronor (0 kronor efter sista avskrivning 2030-06-30, reds anm.) samt ca 70 000 kronor på kontot i Handelsbanken, berättade Mats och fortsatte:

– När vi kikar i resultaträkningen stämmer våra intäkter i princip med den budget som vi jobbat efter. På intäktssidan sänkte vi medlemsavgiften mot året före. Den tänkta budgeten var en minusbudget på ca 34 000 kronor och verkligheten blev ca 22 000 kronor sämre och kan förklaras med en snörik vinter.

Revisorns berättelse
Efter genomgången av Mats Ragnarsson var det dags för föreningsvalde revisorn Henry Forsberg att få ordet under punkt 7.

– Vi har ordning i räkenskaperna och det är viktigt att få underlag från kassören så att det t.ex. går att styrka att alla har betalat sina fastställda avgifter, sade Henry Forsberg.

Val & ny budget
Under resterande punkter blev de val av som fanns med på dagordning verkställda och föreningens budget för 2023/24 fastställdes.

Arbetdag
Kommer att hållas för denna förening lördag 23/9 med samling kl 10.00.

– I budget har vi avsatt medel som kommer att betalas ut efter hur många ”arbetare” som dyker upp, sade ordförande Bengt Jonsson.

Alla uppgifter från söndagens stämma i form av protokoll / omval ledamöter kommer att uppdateras på ledbag.se i närtid.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *