Stolpe 16 blir stolpe 13

NY PARKERINGSYTA. Med start från denna vecka har entreprenören Kurt Jonsson med sin maskinpark satt igång arbetet med att flytta parkeringen för de besökare som gående vill besöka Tavasten.
– Ett uppdrag som jag har fått från Länsstyrelsen och inte Ledskär-Bådelögerns Vägförening, säger Kurt Jonsson till ledbag.se.

Rörliga friluftslivet
Länsstyrelsen är mån om det rörliga friluftslivet och via deras hemsida kan du via denna länk se vad som finns publicerat runt Tavasten-Skeppsviksskärgården.

– Anledningarna varför den nuvarande parkeringen flyttas från pumphuset (stolpe 16) till den nya ytan (stolpe 13) är att vi från de boende är rädd att vattenledningen kan ta skada vintertid vid plogning samt att de som har sin fastighet i närheten anser tidvis att det är mycket rörelse med parkerande bilar, säger Kurt Jonsson (bild).

Början / mitten nästa vecka
Under torsdag har representanter från Länsstyrelsen varit ute på plats och försökt lägga om vandringsleden.

– Parkeringen för cirka 8 bilar skulle kunnat vara klar från min sida men problemet är att jag inte får ut de sista lassen med grus. Alla som håller på med sådana transporter har mycket att göra men min förhoppning är att min insats blir klar i början eller i mitten av nästa vecka.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *