Snöiga dagar även i vårt stugområde

SNÖFALL. Det är nog ingen som kunnat undvika notera att det har fallit en hel del snö i stora delar av landet och före detta hade vi period med bitande kyla. Vårt stugområde inget undantag från detta.
– Vi har försökt hålla upp vägen så vi som bor här ute har inte haft några problem med att kunna ta oss in mot stan, berättar vägmästare Kurt Jonsson till ledbag.se

Fint väder
Denna måndag var det som om himmeln sprack upp och tillsammans med tillhörande solsken så blev det plötsligt vykortsbilder.

– Mitt råd är nog till de flesta att man bör söka sig ut till sin sommarbostad och titta till taken. Bara det sista dygnen har det nog kommit bort emot 30 cm snö, säger Jonsson (bild) och fortsätter:

– Det sägs att det ska bli blia framöver och då kan det varit bra att man fått bort det mesta av snön. Det väger mera än vad man kan tro, speciellt om det går mot plusgrader eller i närheten.

Klass med 2018
De med gott minne kommer nog ihåg att januari & februari för ett år sedan också var snörik.

– Vi är nog nästan på samma nivå som i fjol men jag tror att vi inte plogat lika mycket i pengar, än så länge, ska tilläggas, poängterar Kurt Jonsson.

Från webbredaktionen tackar vi Urban Sandström för den dagsaktuella bilden.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *