Ansvarsfrihet klubbades igenom

mote_5

Foto: MATS RAGNARSSON

ÅRSSTÄMMA 2015/16. Under lördag eftermiddag den 15 juli avhandlade Ledskärs-Bådelögerns Vägförening sitt 44:e verksamhetsår, denna gång hemma hos Markus & Britta Andersson.
– Mitt första år som ordförande i föreningen är avklarad och jag måste ge cred till stämmans mötesordförande Urban Sandström som styrde dagordningen på ett förtjänstfullt sätt, berättar Per-Ola Glaas till ledbag.se.

Höjd avgift
Mötet beslutade att höja årsavgiften med 150 kronor med motivering att kunna fortsätta lägga ut fem gruslass för att bibehålla vår standard efter vägen samt att budgeten är höjd när det gäller plogningen.

– Vi har haft bra vintrar de senaste åren och nu har vi med i budget om det skulle kunna bli en normal vinter säger Glaas och fortsätter:

– En kostnad som vi har åkt på detta år är föreningens saltspridare (läs: 6 000 kronor). Den budget som vi jobbar efter nu efter stämman är att vi kommer att gå några tusen back och hamnar på ett eget kapital runt 12 000 kronor.

Buffert
En ny punkt som kom kom upp på dagordningen under övriga frågor är vilket kapital som vår förening bör ligga på för att klara av oväntade uppgifter.

– Här enades vi om att föreningens mål är att ligga på runt 15 000 kronor.

Alla inbrott och stölder av först och främst båtmotorer var även uppe under övriga frågor och den finns inget facit vad man kan göra utan att vara fortsätt uppmärksam på om det rör sig okända bilar i området att anteckna bilnummer.

– Gott fika fick vi också, skriv det sa Per-Ola Glaas vänligt men bestämt till redaktionens utsände.

Uppdatering av hemsidan kommer att ske inom den närmaste tiden med budget, organisation m.m.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *