Holmgrens gör sin 35:e säsong

DSC_4662

Foto: Mats Ragnarsson

MEDLEMMAR.  Marie & Lars Holmgren från Lycksele har äntligen flyttat ut till sitt andningshål i tillvaron. 
– Vi har varit här mindre i vinter. Bara under julen och påsken, men nu är vi på plats, berättar Lars Holmgren till Ledbag.se

Projekt
lars_150Dessa två glada personer har svårt att sitta still. Det ska alltid hända något. Är det inte promenader så finns det alltid några projekt på gång.

– För min del väntar jag ok för ett byggnadslov att få till en ny vedbod samt att få till en motionshörna i anslutning till min befintliga bastu, säger Lars (bild).

Gillar blommor
Marie Holmgren gillar att hålla på mina sina blommor och den som inte har hälsat på hos Holmgrens bör söka sig dit. Pyntat och fint och det lär bli ännu finare nu när de har flyttat ut för sommaren.

– Det gäller att hålla det fint. Lars fyller jämt (75 år, reds. anm.) senare i sommar om vi skulle få gäster, säger Marie (bild).

marie_150Svalor som häckar
Ett litet minus har uppstått när de har upptäckt häckande svalor i carporten.

– Det är bara att gilla läget, men vi kan inte ställa bilen där på ett tag.

Att ta regelbundna promenader har alltid funnits med hos denna familj.

– Vi fick ett tips från Ted (Samuelsson)  & Birgitta (Bratsell) att det finns en bra promenadstig från pumphuset som är uppmärkt. En stig som Lassi Fordell en gång var ”pappa” till.

Från webredaktionen ska vi prova denna inom kort och kommer att använda oss av en GPS-klocka med möjlighet att lägga upp en karta på nätet efter promenaden för att få sträcka och en ungefärlig tid i vanligt promenadtempo.

fågel

Under besöket hos Lars & Marie Holmgren visade sig en nötväcka som även fastnade på bild. Foto: Mats Ragnarsson

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *