Ledbag.se stärker upp redaktionen

 

 

ORGANISATION. Under parollen att vår vägförening ska ligga i framkant både när det gäller ekonomi, organisation vill styrelsen försöka ta ännu ett tag för att utveckla verksamheten. Ett steg i den riktningen är att webbredaktionen har stärkts upp med en ny medarbetare i form av Susanne Haugen.
– Jag fick frågan från Mats (Ragnarsson) och tvekade inte, utan det känns bara roligt att försöka vara med på ett hörn att intervjua och få ut information till och från våra medlemmar, berättar Susanne Haugen till ledbag.se.

Umeå Universitet
Att uttrycka sig både muntligt och skriftligt har Susanne (bild) inga problem med.

– Det stämmer. Till vardags jobbar jag på Umeå universitet som universitetslektor i nordiska språk. Jag har jobbat där i snart 14 år med forskning och undervisning.

Umeå universitet är ingen liten arbetsplats.

– Jag tror att vi är cirka 4 000 anställda och vi håller igång cirka 35 000 studenter. Så visst är det en arbetsplats som rör på sig, säger Susanne med ett skratt.

Från ”Schtaan”
Före Susanne Haugen fick Umeå och för dagen Laxögern 62 som bostadsadress så var det Skellefteå som gällde.

– Det var lockelsen att få börja på Umeå universitet som lockade. Tidigare jobbade jag som gymnasielärare i Skellefteå.

Att jobba inom föreningslivet är ingen nyhet för dig?
– Nej för tusan. Jag sitter med som suppleant i Ledskärs-Bådelögerns Vägförening, är ordförande i vattenföreningen och är även redaktör för Johan Nordlander-sällskapet. Alla såna uppdrag är sånt som ger mig mycket tillbaka.

”Korta & snärtiga reportage”
Dina tänkta uppgifter inom webbredaktionen?
– Att tillsammans med Mats bli mer aktiv i att få ut korta och snärtiga reportage med både text och bilder. Vi har pratat lite löst om att kanske lotta ut en trisslott varje månad och följa upp om det blev någon vinst eller inte.

– Sen tror vi mycket på att sociala medier i form av Facebook kan vara något för oss. Vi är väl medvetna om att åldersstrukturen inom området gör att man är mer eller mindre intresserad av den tekniken. Men vi ska i alla fall ge det en chans och försöka bli fler medlemmar.

Dina intryck av området sedan 2009 då köpet av tomten och sedemera uppförandet av det fina huset
– Jag har nästan bara plus. Kvarkenfisk, närheten till Skeppsvik, Bjuren, Holmön, djurlivet, naturen, havet, och sist men inte minst – människorna här ute. Dom är bäst!

Många plus, inga minus?
– Hmm. Det kanske får bli Rovögersvägen. Den är inte rolig alla gånger, speciellt vid möte. Men det funkar helt okej.

Slutligen, sommarplanerna för 2014?
– Det blir nog mest att vara på hemmaplan och vara beredd på spontana saker. Jag ska vara i standbyläge, kanske man kan säga (skratt).

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *