Information från vägföreningarna

VÄGSTATUS. Vi har snart mitten av augusti där bägge vägföreningarna Ledskärs-Bådelögerns Vägförening samt Laxögerns Samfällighetsförening har hållit sina vägstämmor där ekonomi / organisationer har fastställts för verksamhetsåret 2022/23.

Vägarbeten
Om vi först börjar med Ledskärs-Bådelögerns Vägförening kommer en större insats med grus i form av både bär- och slitlager att påbörjas från vecka 34 (måndag 22/8>) och beräknas pågå under denna vecka. Kan bli lite ”stökigt” vissa tider då vi har lastbilar ute efter vägen.

– Vi fortsätter insatsen som påbörjades i september 2021 (etapp 1). Nu kommer vi även att fullfölja och göra klar etapp 1 och etapp 2, säger föreningens ordförande PO Glaas (bild).

– Efter vår väg brukar vi även hålla en arbetsdag innehållande att sätta upp plogpinnar, fylla potthål m.m. Datum är inte fastställt, styrelsen återkommer om datum för denna insats.

För Laxögerns Samfällighetsförening har man bestämt datum för sin arbetsdag till lördag 24 september.

– Vi samlas vid brevlådorna kl 10.00, säger Bengt Jonsson (bild) från Laxögerns Samfällighetsförening.

– Innan hösten, om vädret tillåter, ska skadorna beläggas med oljegrus (redan inköpt, reds anm.). Vägen ska vara torr och arbetet ska utföras under en varm dag.

Höstmörker – ovälkomna besökare
För varje dag som går börjar vi bli allt färre ute området ute i stugorna.

– Det är bra om vi kan hjälpas åt att hålla utkik efter bilar eller personer som inte hör hemma i området. Att anteckna reg nr är alltid bra om det senare skulle visa sig att vi har haft någon ”incident” i området, menar Glaas och Jonsson samstämt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *