Ytningen med Laxögernsvägen klar!

SATSNING FÖR FRAMTIDEN. Medlemmarna i Laxögerns Samfällighetsförening har gett tillåtelse i god demokratisk anda att genomföra vårt pågående vägarbete.
– Allt har rullat på som det är tänkt och våra arbetare blir nog klara runt klockan 22.00 denna tisdag kväll, säger en belåten vägmästare i form av Nils Bäckström.

Bilpark
Under denna dag har det varit iblandat ett stort antal maskiner plus personal för att komma i mål med detta projekt.

– Vi har haft tre bilar med släp som transporterat grus från Stöningsberget. Utöver detta även en vält, väghyvel samt traktor.

Utnyttja vägens bredd
Från onsdag är det bra att alla som kör efter vägen inte håller samma spår utan ibland håller lite mera vänster eller höger.

Foto: MATS RAGNARSSON

– På vår stora väg (Rovågernsvägen) är hastighetsbegränsningen 70 km. På vår väg är det bra att vi håller 30-40 kilometer till att börja med. Det är onödigt att sprätta iväg lösa stenar innan vägen satt sig, poängterar Nils Bäckström (bild).

Bra resultat
Vägmästare Nils Bäckström tycker att Svevia har gjort ett bra jobb.

– Vi har betalat för en s.k ytning vilket inte är samma som att lägga ut asfalt. Det blir billigare för oss som kund men resultatet blir nästan lika bra. Det kommer alla som kör efter vägen upptäcka om cirka en månad.

Har vi garanti från Svevia på jobbet?
– En grundgaranti har vi. Vi kan räkna med att denna investering ska fungera minst i tio år framåt.

Foto: MATS RAGNARSSON / NILS BÄCKSTRÖM

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *