Ja till väginvestering plus nya stadgar

STÄMMA. Inför söndagens vägstämma för Laxögerns Samfällighetsförening hade styrelsen lagt ned en del timmar på att presentera ett tänkt upplägg för att tänka minst tio år framåt från byggstart.
– Vi fick mötets godkännande där arbetet med sträcka ett plus tre kommer att starta maj / juni år 2021 och fram till dess kommer vi att börja bygga kapital, säger föreningens ordförande Bengt Jonsson till ledbag.se.

Budget
Förslaget till insatsen presenterades via en bl.a excel-uträkning som visade föreningens likviditet före/under/efter insatsen som är tänkt att göras våren 2021.

– Om vi inte gör denna insats kommer vi att börja tvingas ”lappa” vägen varje år med
15 000 till 20 000 kronor. Detta skulle självklart fungera men vårt förslag är att göra detta på ett bra sätt och då får vi en väg som håller för en lång tid framåt, anförde vägmästare Nils Bäckström under presentationen.

Efter styrelsens framlagda förslag gavs tillfälle till en öppen diskussion.

– Vi gick till beslut med styrelsens framlagda förslag samt ett förslag som kom fram under diskussionen som ”svider” lite mera för den enskilda i ett kortare perspektiv men där vi inte behöver låna upp lite mycket i bank, sa Bengt Jonsson (bild).

Det nya förslaget röstades igenom med majoritet och innebär att en total avgift på 140 000 kronor kommer att tas ut under åren 2018/19, 2019/20 samt 2020/21 för att återgå till 60 000 kronor från 2021/22.

– Uträkningen från detta belopp kommer att fördelas ut efter de andelstal som vi har fastställda för alla medlemmar. Men om vi tar en normal fastighet blir det en kostnad nu på 2 708 kronor för tre år framåt för att sedan gå ned till 1 160 kronor.

Nya stadgar
Styrelsen lade även fram utöver de standard punkterna på dagordningen ett förslag att minska antalet personer i organisationen.

– Vi följer den stora vägföreningen i deras tänk. Hos oss har vi många suppleanter som om man ska vara ärlig aldrig kommer in i det löpande arbetet, sa Bengt Jonsson som kunde konstatera att mötet godkände förslaget och som kommer att klubbas igenom fullt ut om ett år.

I övrigt kommer verksamhetsberättelse samt protokoll att finnas tillgänglig via denna hemsida (meny i toppen – Laxögerns SF). Det fastställda förslaget med karta / ekonomi kommer att finnas på samma ställe.

Höstens arbetsdag kommer att hållas lördag 30/9 kl 10.00.

– Då försöker vi få ut plogpinnar samt att röja sly, sade Bengt Jonsson och avslutade mötet.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *