Hem Höst Pinnat klart & nya vägskyltar uppe

Pinnat klart & nya vägskyltar uppe

613
0
DELA
Foto: MATS RAGNARSSON

ARBETSDAG. Denna lördag genomförde Laxögerns Samfällighetsförening sin arbetsdag där de som ställde upp satte upp plogpinnar samt monterade upp två nya vägskyltar vid avfarten från Rovögernsvägen.
– Den förra skylten var från början av 1990-talet. Vi hade en men nu är det två beroende från vilket håll man kommer, säger vägmästaren Nils Bäckström ledbag.se.

Förberedd
Förra helgen jobbade medlemmarna från Ledskärs-Bådelögerns Vägförening med samma uppgifter som denna lördag, förutom att sätta upp nya skyltar.

– I styrelsen för Laxögerns Samfällighetsförening tog vi beslut i somras att kosta på nya skyltar. Några anledningar var bla att vi hade bara vägnamnet från en sida. Vi fick synpunker från några av medlemmarna när bokbussen denna sommar inte kom till oss. Bussen hade först kört ut till Kvarken Fisk och på tillbakavägen blev inte chauffören uppmärksammad på att svänga för det fanns ingen skylt.

– För det andra är skyltarna anpassade till Trafikverkets normer och om vi pratar detaljer är typsnittet på bokstäver / siffror  anpassade efter hastigheten 70 Km/timme.

SKRIV ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here